Nawyki żywieniowe Smartlunch

Podczas szóstej edycji Forum Zdrowie Pracownika (17 listopada), wydarzenia w całości poświęconego tematyce zdrowia i wellbeingu w miejscu pracy, rozmawialiśmy o tym, jak „projektować” dobrostan w różne obszary działalności organizacji.

Punktem wyjścia spotkania była teza, że zdrowie – w różnych jego „odcieniach” – jest tematem dziś tak bardzo kluczowym, że trzeba o nim myśleć nie tylko przy okazji podejmowania projektów prozdrowotnych, ale w zasadzie w każdych biznesowych aktywnościach.

Jednym z ekspertów, których zaprosiliśmy do podzielenia się swoim doświadczeniem był Artur Dzięgielewski, HR Manager w firmie SmartLunch. Przedstawił on praktyczne analizy i pomysły na to, jak praktycy HR mogą zachęcać swoje organizacje do wdrażania dobrych praktyk żywieniowych, jak mogą pomóc budować pozytywne nawyki żywieniowe. Przekonywał, że nawyki żywieniowe mają bezpośredni wpływ na wyniki biznesowe.

Podczas swojego wystąpienia mówił o tym, jak spełnić wymagania wielopokoleniowego zespołu. Prezentował również ideę różnorodności czterech pokoleń przy jednym stole – która wspiera budowanie i utrwalanie prozdrowotnych zachowań.

Zapraszamy do obejrzenia prelekcji!

Nawyki żywieniowe różnych pokoleń: wideo z prelekcji

Artur Dzięgielewski

Artur Dzięgielewski

HR Manager w SmartLunch, opiekun merytoryczny Klubu HR przy ICAN Institute. Laureat konkursu Top HR Manager in Action 2019. Topowy Głos Polskiego LinkedIn 2020. Pomysłodawca ogólnopolskiego konkursu People Innovation na najlepsze projekty z zakresu zarządzania kapitałem ludzkim.