Materiał z kategorii: ZDROWIE PRACOWNIKA

Nawyki żywieniowe pokoleń w pracy: projektowanie dobrych praktyk [Forum Zdrowie Pracownika]

Jak kształtują się nawyki żywieniowe różnych pokoleń? W jaki sposób organizacja może pomóc zbudować dobre nawyki pracowników?
Nawyki żywieniowe Smartlunch

Podczas szóstej edycji Forum Zdrowie Pracownika (17 listopada), wydarzenia w całości poświęconego tematyce zdrowia i wellbeingu w miejscu pracy, rozmawialiśmy o tym, jak „projektować” dobrostan w różne obszary działalności organizacji.

Punktem wyjścia spotkania była teza, że zdrowie – w różnych jego „odcieniach” – jest tematem dziś tak bardzo kluczowym, że trzeba o nim myśleć nie tylko przy okazji podejmowania projektów prozdrowotnych, ale w zasadzie w każdych biznesowych aktywnościach.

Wiesz, że tworzymy najciekawszy w Polsce newsletter dla HR? Sprawdź koniecznie! Dołącz do wyjątkowego grona Kadrowiczów!

Jednym z ekspertów, których zaprosiliśmy do podzielenia się swoim doświadczeniem był Artur Dzięgielewski, HR Manager w firmie SmartLunch. Przedstawił on praktyczne analizy i pomysły na to, jak praktycy HR mogą zachęcać swoje organizacje do wdrażania dobrych praktyk żywieniowych, jak mogą pomóc budować pozytywne nawyki żywieniowe. Przekonywał, że nawyki żywieniowe mają bezpośredni wpływ na wyniki biznesowe.

Podczas swojego wystąpienia mówił o tym, jak spełnić wymagania wielopokoleniowego zespołu. Prezentował również ideę różnorodności czterech pokoleń przy jednym stole – która wspiera budowanie i utrwalanie prozdrowotnych zachowań.

Zapraszamy do obejrzenia prelekcji!

Hybrydowa rewolucja już tu jest!

Większość pracowników chce pracować z domu kilka dni w tygodniu. Największe wyzwanie to sprawnie – i z korzyścią dla biznesu – połączyć świat zdalny i stacjonarny.

Czas więc na HYBRYDOWY HR! Temu zagadnieniu poświęcona będzie wiosenna edycja KONGRESU KADRY – najważniejszego wydarzenia dla branży HR w Polsce!

👉 Czym jest praca hybrydowa i na jakie aspekty warto zwrócić uwagę?

👉 Co zdecyduje o powodzeniu wdrożenia pracy hybrydowej?

👉 Jak z wdrażaniem pracy zdalnej radzą sobie doświadczeni praktycy HR?

Nawyki żywieniowe różnych pokoleń: wideo z prelekcji

Artur Dzięgielewski

Artur Dzięgielewski

HR Manager w SmartLunch, opiekun merytoryczny Klubu HR przy ICAN Institute. Laureat konkursu Top HR Manager in Action 2019. Topowy Głos Polskiego LinkedIn 2020. Pomysłodawca ogólnopolskiego konkursu People Innovation na najlepsze projekty z zakresu zarządzania kapitałem ludzkim.

Zostań partnerem naszego serwisu!

To jedno z miejsc, w którym nasi Czytelnicy zobaczą Twoje logo i przeczytają informacje o Twojej firmie. Jeśli więc chcesz dotrzeć do praktyków HR ze swoim przekazem, daj nam znać. Wystarczy, że napiszesz na wspolpraca@meetandgrow.pl

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter